RE: Liseliler krizi fırsata çevirmiş
2005’te Alex Tew’in kurduğu milliondollarhomepage.com sitesini belki biliyorsunuzdur. Bilmiyorsanız siteye mutlaka bakın. Bu site, tarihteki en büyük viral çalışmalardan biriydi. The Million Dollar, web sitesinde piksel başına 1 dolar olmak üzere toplam 1 milyon piksel satma fikriyle kuruldu. Alıcılar kendi görsel ve logolarını ekleyip tanıtımlarını yaptılar. Bu garip girişim toplam 1,037,100 dolar kazanç sağladı 🙂
Şimdi 3 lise öğrencisi tarafından The Million Dollar’ın karantina sürecine uyarlanmış versiyonu açılmış. Site: http://karantinadaneyapilir.com/ Ne işe yarıyor bu site diye soracak olursanız, karantinada evde yapılabilecek ürünü veya hizmeti olan markaların kutu satın alarak kendi görsellerini, sloganlarını ve linklerini ekleyip reklam vermelerini sağlıyor. Şimdi siteye girip baktım, 2947 tane kutu satılmış 😀 1 kutu 7 TL’ye satılıyor. Yani bu demek oluyor ki an itibariyle 20.629 TL kazanç sağlamışlar.
Gençlerin böyle girişimciliklere imza attıklarında gururlanıyorum. Bu his çok güzel bir şey kesinlikle. Türkiye’de bunun gibi gençlerin çoğaldığını görüyorum. Bunun gibi bir çok projeye imza atmak iççin hazırlık yapanlar var. Projeyi belirlemişler. Hedef kitleyi belirlemişler. Çok güzel bir alan adı alınmış. Mükemmel profesyonel bir iş olmuş. Tek aklıma takılan tek kutu alan arkadaşın işine yaramış mıdır? Kendisine sormak isterdim. Backlink alabilmiş midir? Siteye baktım bende 6 kutu almayı düşünüyorum. Merak ediyorum. Ne kadar etkileşim alırım acaba? Gerçekten çok başarılı bir proje çok beğendim. Tebrik ederim kendilerini. ”Ne gençler var ama” dedirten bir çalışma olmuş. Projelerinin devamı gelir umarım.